Suosituksemme kilven materiaalin valintaan

Kilven materiaalin valintaan vaikuttaa eniten kilven sijoituspaikka ja käyttötarkoitus (siirrettävä, pysyvä). Tässä muutamia nyrkkisääntöjä, jotka auttavat valinnan tekemisessä. Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään.

Sisätilat

  • muovi
  • tarra
  • jälkivalaiseva muovi (poistumistiemerkintöihin ja paloturvallisuuskilpiin), saa myös tarroitettuna 

Ulkotilat

  • ensisijaisesti alumiini
  • myös muovi ja tarra

Autot, metallisäiliöt, pukukaapit, kaasupullot ja muut siirrettävät merkinnät  

  • magneetti

Kilpien kiinnitystapoja

Tarrakiinnitys on monesti riittävä sisätiloihin asennettaville kilville, mutta esimerkiksi epätasaisille alueille tai rajujen lämpötila- tai muiden olosuhdevaihtelujen koheena oleville kilville kannattaa käyttää ruuvikiinnitystä. Helppo kiinnitys saadaan tehtyä tarrapohjaisilla kilpikiinnikkeillä, joilla kilpi voidaan asemoida seinän suuntaiseksi (SGJ-malli) tai seinästä ulospäin (SGT-malli). Toimitamme alumiinikilpiä myös valmiiksi rei'itettyinä asiakkaiden toiveiden mukaan.

Kilpiä on mahdollista tilata kaksipuolisena ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Materiaalit opaskilville 

Painamme kilpiä useimmiten alla luetelluille materiaaleille. Tulostusta on myös mahdollista tehdä kennolevyille tai erilaisille pressukankaille. 

Tarra

Pääsääntöisesti tarrana käytetään pvc-tulostustarraa. Tarra täyttää rakennusmateriaalien sertifikaatin DIN 4102-B1 vaatimukset (vaikeasti syttyvä).

  • Kaikki tarrat ovat sään ja auringon kestäviä. Sisäkäytössä tarraa voi käyttää lähes rajattoman ajan, se ei kulu.
  • Tarran keskimääräinen pitovoima on noin 16N/25 mm (testattu 24 t jälkeen ruostumattomalle teräkselle kinnityksen jälkeen).  
  • Lämmönkesto -40°C - +80°C.
  • Tarran paksuus ilman paperia noin 0,1 mm. Taustapaperi on silikonipäällysteistä, 135 g/m3

Tarraa kiinnittäessä on tärkeää, että alusta on huolellisesti puhdistettu eikä siinä ole pölyä, rasvaa tai muuta teippausta heikentävää ainetta. Maalatuille pinnoille suositellaan kolmen viikon kuivumisaikaa ennen tarrojen kiinnitystä. Erikoisemmille lakka- ja maalipinnoille kannattaa testata näkymättömällä paikalla, soveltuuko tarra kyseiseen materiaaliin eikä esimerkiksi poistettaessa riko pintaa.

Muovi

Muovilevynä käytämme pvc-vapaata 1 mm paksuista polystyreenilevyä. Levyllä on hyvä mekaaninen- ja hankauksen kestävyys. Levy on taipuisa ja sillä on korkea lämmönkestävyys. Levy täyttää direktiivin EEC 90/128 ja standardin EN 71/3 vaatimukset. Levy voidaan kierrättää tai hävittää polttamalla. Kuva levyn pintaan tehdään UV-tasotulostimella.

Alumiini

Kokoluokan 350x500 mm ja sitä pienemmät kilvet tehdään yleensä 1 mm paksuiselle raaka-alumiinille. Isommissa levyissä pohjana käytetään useimmiten komposiittialumiinia (paksuus 3 mm), samoin kuin esimerkiksi putkiin kiinnitettävien kilpien kanssa. Komposiittialumiini on hyvin jäykkää, mutta silti kevyttä. Levy kestää hyvin säätä ja se on suojattu korroosiolta. Kuva levyn pintaan tehdään suoratulostuksella tai tarralla, joko tulostus- tai leikkuuteipistä.

Kaikissa 200x300 mm alumiinikilvissä (raaka-alumiinia) ja sitä pienemmissä ko'oissa on reiät kulmissa kiinnitystä varten. Muihin kokoihin voi pyytää reiät tilauksen lisätietokentässä.

Magneetti

Magneettikalvo on helposti irroitettava ja jälkiä jättämättön materiaali metallipinnoille. Kalvo pysyy kiinni puhtaassa auton pellissä kovissakin nopeuksissa. Materiaali on säänkestävää. Kuva levyn pintaan tehdään tarralla, joko tulostus- tai leikkuuteipistä.

Jälkivalaiseva muovi

Pimeässä hohtava muovilevy, jonka jälkivalaisuaika on noin 15 tuntia. Jälkivalaiseva muovilevy täyttää DIN 67510-standardin vaatimukset: levyn luminanssi on 190 mcd/m2 (5 minuutin jälkeen) ja 11 mcd/m² (60 minuutin jälkeen), vertailuksi 0,3 mcd/m2 on noin 100-kertaisesti se raja, minkä silmä erottaa pimeässä.

Kuva tehdään levyn pintaan UV-tasotulostimella. Jälkivalaisevuus toimii vain kilven valkoisissa osissa.

Jälkivalaiseva muovilevy sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Levy kestää hyvin kylmyyttä ja lämpöä (max -30°C / +50°C). Kyltti on helppo kiinnittää kilpikiinnikkeellä (seinää pitkin tai seinästä ulospäin). Teemme tilauksesta myös 2-puolisia kylttejä tai eri mallisille kylttipohjille asennettuja kylttejä.

Tarroitettu jälkivalaiseva muovi

Jälkivalaisevia kylttejä toimitamme myös tarroitettuina, jolloin niiden asemointi on helpompaa ja pelkkä tarrakiinnitys voi riittää joihinkin kohteisiin. Tarra on erittäin vahvaliimaista "karhuntarraa".